Μπαμπάς σε ρόλο μάγειρα: Διασκεδάζοντας με τα παιδιά

Μπαμπάς σε ρόλο μάγειρα: Διασκεδάζοντας με τα παιδιά

Μπαμπάς σε ρόλο μάγειρα: Διασκέδασε με τα παιδιά

 

Υπό άλλες συνθήκες το να μείνω μόνος με τα παιδιά μπορεί και να με τρομοκρατούσε, πλέον είναι κάτι που το περιμένω με χαρά. Ίσως γιατί έχουν μεγαλώσει και είναι σε μια ηλικία που μπορούμε να επικοινωνήσουμε και δεν φοβάμαι μήπως μου… πέσουν. Ναι, ήταν κάτι που με άγχωνε πολύ όταν ήταν πιο μικρά.

 

Η πόρτα κλείνει και μένω μόνος με ένα νήπιο κι ένα δεκάχρονο. Τι κάνουμε; Πώς περνάμε ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα μας; Κι ενώ είμαι βυθισμένος σε αυτή την σκέψη η δήλωση «μπαμπά πεινάμε» με επανέφερε στην τάξη. Είχα να μαγειρέψω από τότε που ζούσα μόνος μου και δεν με απασχολούσε και πολύ. Στο γάμο καλόμαθα και δεν χρειάστηκε ποτέ να ξαναπιάσω συνταγές και κατσαρόλες. Ευτυχώς θα υπάρχει κάτι έτοιμο στο ψυγείο σκέφτηκα και έτρεξα να το ετοιμάσω. Και προς απογοήτευση όλων μας, δεν είχε. Έπρεπε να σκεφτώ γρήγορα, πριν αρχίσει η γκρίνια.

 

Η απάντηση στις προτάσεις μου για φαγητό, όπως είναι το τοστ και τα αυγά, ήταν αρνητική. Επομένως πήρα την μεγάλη απόφαση, να μαγειρέψω. Δεν θα το έκανα όμως μόνος μου και ευτυχώς τα μικρά δέχθηκαν με πολλή μεγάλη χαρά να γίνουν οι βοηθοί μου.

 

Βρήκαμε μαζί μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, στην οποία μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι, βάλαμε τις ποδιές και ξεκινήσαμε. Αφού συγκεντρώσαμε όλα τα υλικά και τα σκεύη που θα χρειαστούμε, ο καθένας ανέλαβε κι έναν ρόλο, για να μην υπάρχουν και οι κόντρες για το «ποιος είναι ο καλύτερος βοηθός».

 

Βλέποντας τα μικρά να μαγειρεύουν μαζί μου και να ασχολούνται με τόση ευχαρίστηση, με έκανε να συνειδητοποιήσω γιατί το φαγητό είναι τόσο απολαυστικό. Όταν το κάνεις με χαρά και λαχτάρα, μόνο νόστιμο μπορεί να βγει. Παρεκκλίναμε βέβαια αρκετές φορές από την συνταγή, καταφέραμε όμως και την στρώσαμε.

 

Μια ώρα μετά, το γεύμα μας ήταν έτοιμο και το απολαύσαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα σχόλια μάλιστα ήταν πως είναι το καλύτερο φαγητό που έχουν δοκιμάσει ποτέ. Βέβαια αυτό συνέβη επειδή το έφτιαξαν μόνα τους. Τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα που ετοιμάσαμε, γιατί αυτό ήταν το πιο εύκολο, δεν συγκρίνονται με το παστίτσιο της μαμάς τους.

 

Σειρά είχαν παιδική ταινία, μπάνιο και λίγο πριν πάμε για ύπνο, ήρθε η μαμά μας. Η οποία ευχαριστήθηκε πολύ το γεύμα που της προσφέραμε, δεν ήταν όμως καθόλου χαρούμενη με το θέαμα και τον πανικό που δημιουργήσαμε στην κουζίνα. Τα μικρά πήγαν για ύπνο και υπέστην μόνος μου το μαρτύριο του καθαρίσματος. Αλλά χαλάλι, θα το έκανα ξανά και ξανά αν είναι να ακούω το γέλιο τους.

Εσείς μαγειρεύετε με τα μικρά σας;

Share: