Συμβουλές κόρης προς πατέρα

Συμβουλές κόρης προς πατέρα

Συμβουλές κόρης προς πατέρα

 

Πρόσφατα ανακάλυψα πως πέρα από το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, υπάρχει και εκείνο της Ηλέκτρας, το οποίο εκδηλώνεται ανάμεσα σε πατέρα και κόρη. Τα παρακάτω είναι εξομολογήσεις μιας κόρης για τα όσα έζησε με τον πατέρα της αλλά και συμβουλές προς… «ναυτιλλόμενους» πατέρες, τις οποίες ελπίζουμε να βρεις χρήσιμες.

 

«Οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι κυρίως με τον πατέρα μου. Ότι πιο διασκεδαστικό μπορείς να φανταστείς, το έκανα μαζί του. Σε αυτή την τρυφερή ηλικία ο πατέρας είναι η πρώτη αντρική φιγούρα στη ζωή ενός κοριτσιού.  Είναι πολύ σημαντικό να βλέπει τον πατέρα της να συμπεριφέρεται με σεβασμό και αγάπη στην μητέρα, έτσι θα αναζητήσει κι αυτή το ίδιο από τον έπειτα σύντροφο της. Θυμάμαι ότι στα έξι μου χρόνια, του ζήτησα να με παντρευτεί και ένιωθα απίστευτη ζήλια προς την μητέρα μου. Το «όχι» του, ήρθε με μια πολύ ωραία εξήγηση και την αγαπημένη μου γεύση παγωτού.  Καθώς μεγάλωνα, γιγάντωνε και ο θαυμασμός για τον πατέρα μου. Ήθελα να είμαι πάντα μαζί του. Ποτέ δεν με έκανε να νιώσω ανίκανη για κάτι, με γέμιζε αυτοπεποίθηση και δεν ένιωσα διάκριση επειδή είμαι κορίτσι. Είδαμε μαζί όλες τις ταινίες Disney, με κέρασε την πρώτη μπύρα μου, χορέψαμε, άκουγε ότι εφηβικό δράμα περνούσα και γενικότερα μάθαινε πρώτος ότι συνέβαινε στη ζωή μου.

 Πατέρα που διαβάζεις το άρθρο, η συμβουλή είναι απλή και ταυτόχρονα περίπλοκη: Προσπάθησε να χτίσεις μια υγιή σχέση με την κόρη σου. Γέμισέ την με όμορφες λέξεις, όχι μόνο για το πόσο όμορφη, αλλά κυρίως για το πόσο έξυπνη είναι. Αν η ίδια αισθάνεται μειονεκτικά, εξήγησέ της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα αγόρι. Αγόρασέ της μια κούκλα αλλά και μια μπάλα και άφησε την να κάνει την επιλογή. Μην της επιβάλεις να παίξει με κούκλες επειδή είναι κορίτσι και έτσι ορίζει η κοινωνία. Εφόπλισε την με αυτοπεποίθηση και δύναμη γιατί πολλοί θα προσπαθήσουν να την ρίξουν.

 

Και κάποια στιγμή, θα έρθει και η ώρα του ραντεβού. Εκεί σε θέλω ψύχραιμο! Εάν πιστεύεις πως της έχεις δώσει τις σωστές βάσεις, δεν έχεις να αμφιβάλεις για την επιλογή της. Σε περίπτωση όμως που απογοητευτεί, φρόντισε να είσαι δίπλα της και να την ακούσεις¨.

 

Μερικά tips για να τη βγάλεις όσο πιο αναίμακτα μπορείς, δια στόματος πατέρα:

  • Μην της δώσεις ποτέ την πιστωτική σου κάρτα

  • Μάθε το αγαπημένο γλυκό της γιατί θα σου χρειαστεί σαν όπλο συμφιλίωσης

  • Αφιέρωσέ της χρόνο, θα μεγαλώσει απότομα

  • Να της λες «όχι» που και που

  • Απόλαυσε το ταξίδι της σχέσης σας, θα μάθεις πολλά από ένα κορίτσι

  • Δείξε της το δρόμο για να είναι ευτυχισμένος άνθρωπος

 

 

 

 

 

Share: