Τα 3 λάθη που σε κρατούν μακριά απ'τον fit εαυτό σου

Τα 3 λάθη που σε κρατούν μακριά απ'τον fit εαυτό σου

      Τα 3 λάθη που σε κρατούν μακριά απ’τον fit εαυτό σου

 

Μήπως είσαι ο χειρότερος εχθρός σου όσον αφορά την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική; Οι εποχές που καταβρόχθιζες 3 golden, 2 club για μεσημέρι και 1 pizza family size για βράδυ και τα έκαιγες επί τόπου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η καθημερινότητα, η δουλειά, το άγχος, οι οικογενειακές υποχρεώσεις και η…ηλικία (ω ναι!), σε κάνουν να βλέπεις με τα κιάλια τον fit, καλογυμνασμένο εαυτό σου. Ή μήπως όχι;
Ας πάρουμε το καλό σενάριο. Το πήρες απόφαση και γράφτηκες γυμναστήριο. Επίσης, ανακοίνωσες σε όλους γύρω σου την απόφασή σου και περιχαρής ξεκίνησες να γυμνάζεσαι καθημερινά (!), με ζήλο και αφοσίωση. Τα πας πολύ καλά και βλέπεις διαφορά στο σώμα σου. Σε ένα μήνα το πολύ, τα παρατάς. Όμως γιατί;


Η υπερηφάνεια


Ας το παραδεχτούμε όλοι: Δε νιώθουμε καθόλου περήφανοι όταν μπαίνουμε στο γυμναστήριο. Και εξηγώ. Τα γυμναστήρια και όλοι οι χώροι σχετικοί με την υγεία και τον υγιεινό τρόπο ζωής προωθούν τις υπηρεσίες τους με καλλίγραμμα μοντέλα που έχουν γράμμωση μέχρι και στο αυτί, ενώ στα ολόλευκα δόντια τους μπορείς να καθρεφτίσεις μέχρι και το οπτικό σου νεύρο. Ακόμα και στην πραγματικότητα, στα γυμναστήρια φιγουράρουν πολλά καλογυμνασμένα κορμιά που σου προκαλούν άγχος και ένα μικρό αίσθημα ντροπής. 
Μάθε λοιπόν κάτι. ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται μαζί σου και ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει σημασία στο πώς πιάνεις το βαράκι. Οι χώροι εκγύμνασης δεν είναι χώροι ντροπής. Ακόμα και αν σου μοιάζεις ατσούμπαλος επάνω στον διάδρομο, ακόμα κι αν δεν ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις το μηχάνημα δικέφαλου ή πώς να πιάσεις σωστά τα βάρη, κανείς δεν ασχολείται μαζί σου. Ακόμα και αν σε κοιτάνε, είναι επειδή σκέφτονται να σε επικροτήσουν για την απόφασή σου, παρά να σε κοροϊδέψουν. Καθένας ασχολείται με τους δικούς του στόχους. Οπότε, μην τρελαίνεσαι. 


Η τελειομανία

 

Είναι αυτή που σε κάνει να τα παρατάς μόλις άρχισες. Συνήθως όταν ξεκινάμε κάτι τόσο δραστικό, θέτουμε και στόχους ουτοπικούς. Υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα τρως τέλεια ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και θα γυμνάζεσαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Είναι πολύ πιθανό τις πρώτες 2-3 βδομάδες να το καταφέρεις με πολύ κόπο – και μπράβο σου. Αλλά η συνέχεια δεν είναι ποτέ τόσο ιδανική. Οι υπερβολικοί στόχοι είναι εκτός πραγματικότητας και, άρα, πρέπει να βγαίνουν εκτός μυαλού! Ξέρεις εξ’αρχής ότι δεν μπορείς να τους τηρήσεις και απογοητεύεσαι άμεσα. Αποτέλεσμα είναι να παρατάς την προσπάθεια πριν καν αρχίσεις.
Για το λόγο αυτό, βάλε στόχους σταδιακά. Δεν θα κόψεις μαχαίρι την μπύρα, δεν θα πιεις σκέτο καφέ σε μια μέρα, δεν θα γυμνάζεσαι 2 ώρες καθημερινά. Αντιθέτως, προσάρμοσε τον υγιεινό τρόπο ζωής ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. Προσπάθησε να αντικαταστήσεις κάποιες τροφές με κάποιες άλλες. Πιες μια μπύρα λιγότερη. Μη φας γλυκό κάθε μέρα. Γυμνάσου 2 φορές ανα βδομάδα. Μετά προσπάθησε για 3. Και έτσι θα φτάσεις πιο εύκολα και ρεαλιστικά εκεί που θέλεις.


Η υπερπληθώρα πληροφοριών


Εκατοντάδες άρθρα, συμβουλές, videos, tutorials είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Μέθοδοι εκγύμνασης, διατροφικά tips, εξοπλισμός γυμναστηρίου, συμπληρώματα διατροφής, έρευνες… ένα δαιδαλώδες τοπίο εξαπλώνεται μπροστά στον αρχάριο εαυτό σου. Φυσικά και είναι καλό να ενημερώνεσαι και να ψάχνεσαι. Αλλά δυστυχώς αυτή η υπερπληροφόρηση μπερδεύει και βλάπτει! 
Προσπάθησε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Ψάξε και δοκίμασε με ηρεμία και πάντα με γνώμονα το δικό σου σώμα. Εμπιστεύσου ανθρώπους να σε καθοδηγήσουν και…όλα θα γίνουν! 

Δες εδώ: Γιατί να κάνω βάρη; 6 λόγοι που θα σε πείσουν
 

Share: