5 ασχολίες που αξίζουν το χρόνο σου

5 ασχολίες που αξίζουν το χρόνο σου

Πέντε ασχολίες που αξίζουν το χρόνο σου

Πριν ξεστομίσεις τη δικαιολογία «δεν έχω χρόνο» να σε ενημερώσω πως πρέπει να βρεις! Οι υποχρεώσεις διαρκώς αυξάνονται και σου τρώνε χρόνο και ενέργεια. Η ζωή έχει μπει σε fast forward και δεν προλαβαίνουμε να την απολαύσουμε. Δουλειά, οικογένεια, φίλοι. Συνήθως αυτή είναι η σειρά με την οποία ορίζουμε τη ζωή μας. Και ο εαυτός μας; Μπαίνει πριν ή μετά από όλα αυτά;

Είναι γεγονός πως αν δεν ασχολείσαι και με πράγματα που σε γεμίζουν, οι μέρες σου θα περάσουν χωρίς να το καταλάβεις και οι θύμησές σου θα είναι μόνο η δουλειά. Για αυτό, μην παραμελείς τον εαυτό σου και βάλε στη μέρα σου κάτι που σε κάνει χαρούμενο και σε «γεμίζει». Δεν θα σου γράψω μόνο για τα κλασικά όπως ταξίδια, εξόδους, μουσική κ.λ.π., αλλά για δραστηριότητες που θα προσφέρουν στη σωματική και τη ψυχική υγεία σου.

Αποκτώντας κάποιο χόμπι ή ασχολία διευρύνεις τους ορίζοντές σου, ανανεώνεις τον κοινωνικό σου κύκλο, αποκτάς ενδιαφέροντα και εν τέλει θετική άποψη για τη ζωή.

  1. Φωτογραφία

Σύμφωνα με έρευνες το να κοιτάς φωτογραφίες σε κάνει χαρούμενο, περισσότερο από ότι θα σε έκανε η σοκολάτα (ναι, ναι, ναι!), η μουσική ή η αγαπημένη σειρά σου. Θα αρχίσεις να παρατηρείς την ομορφιά γύρω σου και θα φυλακίζεις τις όμορφες στιγμές.

  1. Μαγειρική

Οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν το βλέπουν σαν χόμπι, αν όμως το ξεκινήσεις θα διαπιστώσεις πόσο δημιουργικό και ευχάριστο είναι. Δεν είναι απαραίτητο να ετοιμάσεις κάτι για την οικογένεια, αλλά μπορείς να χαρίσεις στους κολλητούς σου φαγητό από τα χεράκια σου και μία παγωμένη μπίρα.

  1.  Πολεμικές τέχνες/αθλήματα

Μέσα από τον ανταγωνισμό και την ένταση της άσκησης θα μπορέσεις να εκτονωθείς και να αφήσεις πίσω το άγχος της δουλειάς και των υποχρεώσεων. Η αύξηση των ενδορφινών που προκαλεί η άσκηση λειτουργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή μπορεί να διατηρήσει τη ψυχική ηρεμία.

  1. Εργασίες στο σπίτι

Είναι στη φύση του άντρα να θέλει να «δειχθεί» και να αποδείξει στους γύρω του πόσο δυνατός και ικανός είναι. Υπάρχουν δυο τρόποι για να το πετύχεις αυτό, είτε φτιάχνοντας οτιδήποτε έχει χαλάσει στο σπίτι (εντάξει, να πιάνουν και τα χέρια σου εννοείται) ή δημιουργώντας κάτι από ξύλο, πηλό, μέταλλο. Μέσα σε όλα αυτά μην παραλείψεις να έχεις βοηθούς τα παιδιά, εκτός από το χρόνο που θα περάσετε μαζί, θα τους δείξεις τη σημασία της δουλειάς και της αφοσίωσης.

  1. Ξένες γλώσσες

Το να μάθεις μία ξένη γλώσσα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Όσες περισσότερες ξέρεις, τόσο πιο έξυπνος γίνεσαι και ανακαλύπτεις νέα στοιχεία του εαυτού σου. Παράλληλα μαθαίνεις για έναν νέο πολιτισμό και γνωρίζεις περισσότερα για τον κόσμο.

Share: