"Αγάπη μου, είμαι έγκυος": Πώς να μη λιποθυμήσεις.

«Αγάπη μου, είμαι έγκυος»: Πώς να μη λιποθυμήσεις

 Ταυτίσου ελεύθερα με το σκηνικό: εκείνη, πηγαινοέρχεται νευρική όλη μέρα. Είναι σκεπτική αλλά δε βγάζει λέξη. Είναι ανήσυχη, αλλά δε λέει γιατί. Εκείνος, υποψιάζεται ότι κάτι συνέβη στη δουλειά της. Σκέφτεται ότι κάτι θα της είπε  πάλι ο γείτονας, εκείνος ο εκνευριστικός, για τη θέση parking και απλά δεν το λέει. Ή ότι είναι κάτι ορμονικό -και θα της περάσει. Και τελικά είναι. Αλλά θα περάσει σε κανένα 9μηνο!

Οι πρώτες σκέψεις

Σου δείχνει το τεστ κι εσύ ποτέ δεν φαντάστηκες ότι μια γραμμή μπορεί να έχει τόση σημασία. Δεν την τράβηξε, δα, και ο Πικάσο. Αλλά είναι σα να σου τραβάει εσένα κάποιος το αυτί και να σου λέει «μεγάλε, κολύμπα».

Πριν λιποθυμήσεις, πριν πας στην πρώτη κάβα που βρεις μπροστά σου, πριν πάρεις τον κολλητό σου να του πεις «το κακό που σε βρήκε», πάρε μια βαθιά ανάσα και χαμογέλα: δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Σοβαρά τώρα: χαμογέλα! Η σύντροφός σου είναι το ίδιο μπερδεμένη και το τελευταίο που θέλει είναι να σε μαζεύει απ’τα πατώματα. Στην ανάγκη, προσποιήσου κιόλας, αλλά σίγουρα μη μείνεις ανέκφραστος. Δε βοηθάει. Σε δεύτερο χρόνο, ξεκίνα τις βαθιές ανάσες. Σε τρίτο χρόνο, χοροπήδα απ’τη χαρά σου. Και μετά κλείσου σε ένα δωμάτιο, και αυτοχαστουκίσου.

Τι να περιμένεις

Να ξέρεις πως «ό,τι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου». Ξεκινάει αυτή η περίοδος που δε θα μπορείς να προβλέψεις τίποτα -το γέλιο και το κλάμα θα εναλλάσσονται σε δευτερόλεπτα κι εσύ θα κοιτάς απλά σαν χάνος. Γι’αυτό, να είσαι ήρεμος. Αν νιώθεις άγχος, πες το. Αν κατουρήθηκες απ΄τον φόβο σου, πες το. Αλλά έχε υπόψιν σου ότι γρήγορα θα πρέπει να συνέλθεις και να περάσεις στο επόμενο βήμα, αυτό της γλυκιάς προσμονής. Μιλήστε, κάντε σενάρια, φανταστείτε την επόμενη μέρα. Έχετε πολλά να ετοιμάσετε: από το δωμάτιο και το αυτοκίνητο, μέχρι την επιλογή γιατρού και την κατανομή της καθημερινότητας.

Το ταξίδι που ξεκινάει δεν είναι εύκολο: χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, χρειάζεται προσοχή στη διατροφή, στην οδήγηση, στο σήκωμα βάρους, παντού. Μπορεί οι ναυτίες να δίνουν και να παίρνουν. Μπορεί να πρέπει να μείνει στο κρεβάτι για κάποιο διάστημα. Μπορεί να μη συμβεί τίποτα από αυτά. Κάθε έγκυος είναι διαφορετική. Να προσπαθείς να είσαι διακριτικά παρών και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Η ζωή σου μόλις άλλαξε: Απόλαυσέ το!

Share: