5 αθλήματα για να κάνεις με το παιδί σου

5 αθλήματα για να κάνεις με το παιδί σου

5 αθλήματα για να κάνεις με το παιδί σου

Κάποτε τα παιδιά έβγαιναν στους δρόμους, τις αλάνες και για ατελείωτες ώρες θα γυμναζόντουσαν χωρίς να το καταλάβουν, γιατί πολύ απλά έπαιζαν. Στην εποχή του tablet και του smartphone όμως, η επιλογή της εξωτερικής δραστηριότητας έχει μειωθεί στο ελάχιστο, με τους ειδικούς να ανησυχούν και να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε γονείς και εφήβους.

Επομένως η ενασχόληση του παιδιού σου με κάποιο άθλημα δεν σημαίνει απαραίτητα και προετοιμασία για πρωταθλητισμό. Πρώτο βήμα για την σωστή επιλογή είναι να το αποφασίσει το ίδιο το παιδί. Θα πάρει ίσως λίγο χρόνο γιατί θα ήταν καλό να κάνετε μια βόλτα από όλα τα αθλήματα που λέει πως το ενδιαφέρουν και σε αυτό που θα σου ζητήσει να το ξαναπάς, είναι και εκείνο που του ταιριάζει και το ευχαριστεί.

Εκτός από το ότι θα εκτονώνεται και θα δίνει όλη του την ενέργεια σε αυτό, μέσα από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, θα μυηθεί στον ευγενή ανταγωνισμό, θα μάθει την πειθαρχία, τον σεβασμό και αν το άθλημα απαιτεί πάνω από δυο άτομα, τότε θα μάθει και την σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τα αθλήματα στα οποία μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ, είναι αναμφίβολα ο καλύτερος συνδυασμός. Κάνετε και οι δυο κάτι που σας ευχαριστεί και παράλληλα ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι ποιοτικός και αναπτύσσει το δέσιμό σας.

Παρακάτω σου συγκεντρώσαμε κάποια από τα αθλήματα που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου και είναι πολύ διασκεδασικά.

Ποδηλασία
Θα σου θυμίσει αναμφισβήτητα τα παιδικά σου χρόνια και την ξεγνοιασιά της ηλικίας. Φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορείτε μαζί να «οργώσετε» τις πλαγιές, ενώ αποτελεί ευκαιρία να φύγετε από την πόλη και να έρθετε πιο κοντά στην φύση.

Ιστιοπλοΐα
Κατάλληλο για όσους αγαπούν τη θάλασσα. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα σπορ που απαιτεί πειθαρχία και συνεργασία, για αυτό και είναι ιδανικό για μπαμπάδες που θέλουν να αποκτήσουν βαθύ δέσιμο με το παιδί τους.

Μπάσκετ/ποδόσφαιρο
Κλασσικά και εικονογραφημένα, δεν παύουν όμως να συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. Ομαδικά αθλήματα και τα δυο, μπορείτε να οργανωθείτε με άλλους μπαμπάδες, να χωριστείτε σε ομάδες και να παίξετε φιλικά.

Τοξοβολία
Κερδίζει ολοένα και περισσότερους φαν και η ενασχόληση με αυτό δυναμώνει την ισορροπία του σώματος και την αυτοσυγκέντρωση. Η τοξοβολία είναι άθλημα χαμηλής έντασης αλλά μεγάλης διάρκειας και μπορείς να την ασκήσεις σε εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο.

Πολεμικές τέχνες
Πολλές σχολές πολεμικών τεχνών προσφέρουν τη δυνατότητα προπόνησης παιδιών και γονιών μαζί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους δυο να μάθετε αυτοάμυνα και να παράλληλα να δεθείτε με το παιδί σας.

Όποιο άθλημα και να επιλέξει το παιδί να κάνει μόνο του ή μαζί σου, να έχεις στο νου σου ότι πρέπει να το φτάσει μέχρι εκεί που θέλει το ίδιο. Μην το πιέσεις για κάτι που δεν του αρέσει γιατί θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ζητάς.

 

 

 

Share: