Πριν την παραλία: Διατροφή για ξεφούσκωμα

Πριν την παραλία: Διατροφή για ξεφούσκωμα

Η διατροφή της αποτοξίνωσης: Όταν ετοιμαζόμαστε για παραλία

 

Η αγωνία σου καθώς έρχεται η στιγμή να εμφανιστείς στον κόσμο με μαγιό πλησιάζει και ξέρουμε πως σε έχει πιάσει πανικός. Τι κι αν θα τρέχεις πάνω κάτω, κυνηγώντας τα μικρά; Θα πρέπει να δείχνεις και να είσαι fit.

Το μυστικό είναι να μην στερείσαι. Οι εξαντλητικές δίαιτες και το ελάχιστο φαγητό θα σου κάνουν κακό και τελικά θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ζητούσες. Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι η ισορροπία. όπως όλα στη ζωή, δουλειά, οικογένεια, φίλοι, έτσι και η διατροφή σου πρέπει να έχει ισορροπία.

Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν καταστρέφουν μόνο τον οργανισμό σου, αλλά έχουν επίπτωση και στην ψυχολογία σου. Όπως λέει και η διαφήμιση γνωστής εταιρίας σοκολάτας, δεν σκέφτεσαι καθαρά όταν πεινάς. Επομένως γιατί να υποβάλλεις το σώμα και το μυαλό σου σε αυτήν τη διαδικασία; Με σωστά γεύματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που δίνουν στον οργανισμό όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει καλά και στις ποσότητες που πρέπει, θα έχεις αυτό που επιθυμείς.

Πίσω σε αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει… Πώς θα χάσω κιλά σε λίγες ημέρες; Δεν γίνεται θα σου απαντήσει ένας επαγγελματίας διατροφολόγος ή και η μητέρα σου. Αυτό που μπορείς όμως να κάνεις, είναι να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου τα εξής μικρά #tips:

1. Καθημερινή κατανάλωσηφρέσκων λαχανικών και φρούτων
2. Τροφές ολικής άλεσης
3. Πίνε τουλάχιστον 6 ποτήρια νερό την ημέρα
4. Εμπλούτισε στη διατροφή σου τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως 
5. Και μην παραλείπεις την άσκηση. Προτίμησε να πας με τα πόδια στο περίπτερο ή προτίμησε τις σκάλες από τον ανελκυστήρα. Αντί να πας με το αμάξι στο περίπτερο, πήγαινε με τα πόδια και το απόγευμα κάνε μια βόλτα με το ποδήλατο
6. Το κυνηγητό με τα παιδιά σου, ναι θεωρείται και αυτό είδος άσκησης, αναγνωρίζεται όμως μόνο από άλλους μπαμπάδες και για αυτό το κρατάμε μεταξύ μας

Το σημαντικό είναι να έχεις ένα γερό και υγιές σώμα, όπως όλη την υπόλοιπη χρονιά. Αυτό που πρέπει να χαρείς στην παραλία είναι η χαλάρωση, οι ήχοι και οι εικόνες. Όλα τα άλλα είναι κουτάκια που βάζουμε εμείς στον εαυτό μας. Τρεις μήνες είναι, απόλαυσέ τους!

 

 

Share: