Ενυδάτωση για μικρούς και μεγάλους

Ενυδάτωση για μικρούς και μεγάλους

Ενυδάτωση για μικρούς και μεγάλους

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, υπάρχει περίπτωση μικροί και μεγάλοι να νιώθουμε πιο έντονα το αίσθημα δίψας και όσο εμείς ξέρουμε πότε πρέπει να πιούμε νερό και τρόπους να ενυδατωθούμε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα παιδιά, τα οποία αν φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν νερό σημαίνει πως είναι ήδη αρκετά αφυδατωμένα.

Το νερό διατηρεί τον οργανισμό στη σωστή θερμοκρασία και βοηθά στον μεταβολισμό. Για να καταλάβουμε πότε ένα παιδί έχει αφυδατωθεί πέρα από τη δίψα, τα σκουρόχρωμα ούρα, η ζάλη και ο λήθαργος είναι μερικά από τα σημάδια της αφυδάτωσης.

Σου έχουμε 4 tipsγια να τα διατηρήσεις ενυδατωμένα όλο το καλοκαίρι και να μην ξεχάσουν ποτέ ξανά να πιούν νερό:

1. Σπιτική γρανίτα

Διάλεξε τα αγαπημένα τους φρούτα και κάνε τα πουρέ. Τοποθέτησε τα σε ειδικές θήκες για γρανίτες και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη. Χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης, έχουν το ιδανικό σνακ, παραμένοντας ενυδατωμένα.

2. Νερό με χρώμα

Μπορείς επίσης να καταψύξεις τα φρούτα που τους αρέσουν στις παγοθήκες και να τα βάλεις στο ποτήρι με το νερό τους. Αυτά σιγά σιγά θα δώσουν χρώμα στο νερό, κάνοντάς το έτσι γευστικό και ενδιαφέρον.

3. Επιλογή σκεύους

Βγείτε μαζί μια βόλτα στα μαγαζιά και άφησέ τα να επιλέξουν μόνα το σκεύος που θέλουν για το χυμό και το νερό τους. Είναι διασκεδαστικό και θα βλέπουν το να πίνουν νερό σαν παιχνίδι, θέλοντας να έχουν μαζί τους το αγαπημένο τους παγούρι.

4. Προσβάσιμο νερό

Πρόσεχε ώστε το νερό να είναι εύκολα προσβάσιμο στα παιδιά, να μπορούν εύκολα να το φτάσουν και να μη χρειάζεται να έρχονται να στο ζητάνε κάθε φορά που διψάνε. Πέρα από το ότι γλιτώνεις τα πήγαινε έλα, νιώθουν και τα ίδια πιο ανεξάρτητα.

5. Φρούτα και λαχανικά

Το καλοκαίρι προσφέρει σε αφθονία φρούτα και λαχανικά που είναι γεμάτα σε νερό. Δροσερά αγγούρια, καρπούζι, πεπόνι, αλλά και ένα μεγάλο ροδάκινο ή μερικές πιπεριές μπορούν να δώσουν ικανοποιητική ποσότητα νερού στον οργανισμό.

Τα παραπάνω tips αποτελούν καλή λύση και για σένα που πολλές φορές αμελείς να πιείς νερό και υγρά. Ένα κόλπο που θα σε βοηθήσει να παραμένεις ενυδατωμένος στη δουλειά, είναι να έχεις κι εσύ ένα ωραίο σκεύος της επιλογής σου για να το γεμίζεις νερό. Όσο το έχεις μαζί σου, θα θυμάσαι πιο εύκολα πως πρέπει να πιείς νερό. Τέλος, δοκίμασε να κατεβάσεις εφαρμογές στο κινητό σου που σου θυμίζουν να ενυδατώνεσαι (ω, ναι, υπάρχουν και χρήσιμα πράγματα εκεί έξω)! Δοκίμασε την Hydro Coach, την Water Reminder ή την Daily Water Tracker και ενυδατώσου άφοβα!

 

Share: