Έξοδος στην εποχή του κορωνοϊού

Έξοδος στην εποχή του κορωνοϊού

Έξοδος στην εποχή του κορωνοϊού

Είχες συνηθίσει η έξοδος με τα παιδιά το ΣΚ να είναι η βόλτα στον παιδότοπο, τα παιδικά πάρτι ή μάζωξη σε σπίτια και τώρα πρέπει να αναθεωρήσεις και να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζατε μαζί σαν οικογένεια.

Για να είμαστε όλοι ασφαλείς και προστατευμένοι, οι έξοδοι θα πρέπει να γίνονται σε ανοιχτούς χώρους που δεν υπάρχει συνωστισμός και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όσο δύσκολο και να είναι να αρνηθείς την ευκολία ενός παιδότοπου, οι νέες ευκαιρίες για έξοδο είναι εξίσου διασκεδαστικές και ίσως πιο «γεμάτες».

1. Πάρκα
Ανακάλυψε τα μεγάλα πάρκα που βρίσκονται στην περιοχή σου και οργάνωσε ένα πικ-νικ στην εξοχή. Δεν θα χρειαστεί να πάτε μέχρι μακριά, τα παιδιά θα έχουν πολύ χώρο για να παίξουν και θα απολαύσετε το γεύμα σας ανάμεσα στα δέντρα.

2. Βουνό
Η πεζοπορία και η ορειβασία είναι δυο δραστηριότητες που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλη απήχηση και στη χώρα μας, με πολλούς να την επιλέγουν, πέρα από τον προφανή λόγο της άθλησης, και για τις ομορφιές που μπορείς να γνωρίσεις. Ξεκινήστε από μικρές διαδρομές, βατές για όλη την οικογένεια και ανακάλυψε τη φύση μαθαίνοντας παράλληλα για όσα βλέπεις γύρω σου.

3. Ποδήλατο
Υπάρχουν αρκετά μέρη που μπορείτε να κάνετε τις ορθοπεταλιές σας με ασφάλεια είτε στην πόλη ή την εξοχή. Τα παιδιά νιώθουν απίστευτη χαρά με το ποδήλατο, ενώ είναι ευκαιρία και για σένα, να θυμηθείς την ελευθερία αυτή.

4. Φάρμες
Ένας διαφορετικός τρόπος εξόδου, αλλά πολύ διασκεδαστικός. Τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα ζωάκια, να μάθουν για τα λαχανικά και τον σωστό τρόπο διατροφής και να παίξουν κάνοντας κάποιες αγροτικές εργασίες. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες φάρμες έχουν γίνει επισκέψιμες, διοργανώνοντας διάφορες δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν πάλι κοντά στη φύση.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος και να είναι εξίσου διασκεδαστικά, αν όχι και περισσότερο από όσα κάνατε πριν. Λίγο παραπάνω έρευνα χρειάζεται και θα βρείτε αυτό που σας καλύπτει περισσότερο.

 

Share: