Family in the house: Ιδέες για φθινοπωρινό χουχούλιασμα

Family in the house: Ιδέες για φθινοπωρινό χουχούλιασμα

Family in the house: Ιδέες για φθινοπωρινό χουχούλιασμα

Ο καιρός φθινοπώριασε και μαζί με τις βροχές ήρθε και η γκρίνια για το πόσο βαρετά είναι μέσα στο σπίτι. Είναι δύσκολο να κρατάς τα μικρά μέσα, κυρίως όταν είναι σε ηλικία που το μόνο που θέλουν είναι να βρίσκονται έξω και να παίζουν με τους φίλους τους. Υπάρχουν όμως πάντα τρόποι να κρατάς το ενδιαφέρον τους και να είσαι ο cool μπαμπάς.

Τι μπορείς να κάνεις για να τους κρατήσεις το ενδιαφέρον και να περάσεις μαζί τους αξέχαστα τις μέρες που βρέχει;

1. Πρωινό άραγμα στον καναπέ
Όχι όμως ένα απλό άραγμα. Κουβέρτα, ζεστή σοκολάτα και η αγαπημένη σας παιδική ταινία, είναι η τριλογία που ποτέ δεν χάνει.

2. Επιτραπέζια
Τα έχεις κάπου καταχωνιασμένα; Βγάλτα και ξεκίνα να γεμίζεις τα απογεύματα σας με τα επιτραπέζια παιχνίδια που έπαιζες κι εσύ μικρός. Μίλησέ τους για το πώς περνούσες με την παρέα σου, πριν από τα βιντεοπαιχνίδια και τα κινητά. Θα τους φανεί πολύ ωραία και «μακρινή» ιστορία.

3. Σκηνοθετήστε μια ταινία
Ετοιμάστε μαζί το σενάριο και ψάξτε τις ντουλάπες σας για τα κοστούμια. Άφησε τα μικρά να γίνουν σκηνοθέτης και εσύ απλά ακολούθα τις οδηγίες τους. Ready? Set. Go!

4. Ψήσιμο στην κουζίνα
Φθινόπωρο σημαίνει μυρωδιά λαχταριστού κέικ στην κουζίνα και τι πιο επίκαιρο από ένα carrot cake. Βρες online μια εύκολη συνταγή που θα μπορέσεις άνετα να την εκτελέσεις μαζί με τα παιδιά σου και απολαύστε το δημιούργημά σας συζητώντας.

5. Κατασκευές από πυλό
Το σπίτι μπορεί να γίνει λίγο χάλια, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. Τα παιδιά θα το βρουν ενδιαφέρον και θα καμαρώνουν για αυτό που δημιούργησαν.

Χρειάζεται ευρηματικότητα και να αφιερώσεις χρόνο σε αυτά που τα ενδιαφέρει για να γίνουν οι «βαρετές» μέρες μέσα στο σπίτι γεμάτες γέλια και διασκέδαση.

 

Share: