5 ιδέες για διασκέδαση το Σ/Κ

5 ιδέες για διασκέδαση το Σ/Κ

5 ιδέες για διασκέδαση το Σ/Κ

Ένα ακόμα διήμερο χαλάρωσης έφτασε κι εσύ αναρωτιέσαι τι θα κάνεις για να περάσεις δημιουργικά και διασκεδαστικά το χρόνο με τα παιδιά σου; Σου έχουμε 5 λύσεις για να περάσετε φανταστικά το Σ/Κ σας.

1. Κηπουρική στο σπίτι

Ακόμα κι αν δεν έχεις κήπο στο σπίτι σου, μπορείς να ομορφύνεις  το μπαλκόνι σου. Προμηθεύσου όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά, κάνε μια έρευνα με τα φυτά που θέλεις να βάλεις στις γλάστρες σου και αναδιαμόρφωσε το χώρο. Η βοήθεια του παιδιού σου είναι φυσικά απαραίτητη. Επίτρεψέ του να έχει άποψη, να επιλέξετε μαζί κάποια από τα φυτά και συμπεριέλαβε το στις εργασίες. Αποφασίστε για ποιο φυτό θα είναι υπεύθυνο, από την στιγμή που θα φυτέψει το σπόρο, μέχρι να μεγαλώσει και να το δει να ανθίζει χάρη στη δική του φροντίδα. Η όλη διαδικασία θα τονώσει την αυτοπεποίθησή του και θα βοηθήσει  πολύ στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, αφού μαθαίνει την έννοια της ευθύνης.

2. Το κυνήγι της φύσης

Μια απλή βόλτα μπορεί να μετατραπεί σε πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, όταν αρχίζουμε να παρατηρούμε τι γίνεται γύρω μας. Πριν αφήσετε το σπίτι πάρτε την απόφαση να παρατηρήσετε 5 πράγματα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, τα οποία μπορείτε επιστρέφοντας να τα συζητήσετε. Από το πιο απλό, όπως πόσα δέντρα με καρπούς είδατε, μέχρι για τις φωλιές που κάνουν τα πουλιά. Το παιδί με αυτό τον απλό τρόπο θα μάθει να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του, ενώ παράλληλα μαθαίνει νέα πράγματα.

3. Extremesports

Μια ημέρα σε κάποιο πάρκο που διαθέτει εγκαταστάσεις με διάφορα παιχνίδια, όπως τοίχο αναρρίχησης, τοξοβολία ή αμαξάκια καρτ, θα μείνει στο παιδί αλλά και σε σένα αξέχαστη. Ο ενθουσιασμός και η αδρεναλίνη θα χτυπήσουν κόκκινο και το μοναδικό πρόβλημα μετά θα είναι πως θα θέλει να το επαναλαμβάνετε κάθε Σ/Κ.

4. Θεατρικό έργο

Για μια μέρα το παιδί σου θα γίνει σεναριογράφος και σκηνοθέτης κι εσύ ο ηθοποιός του. Βρείτε παλιά ρούχα, περούκες και αντικείμενα. Θα ξεδιπλώσει όλη τη δημιουργική του φαντασία και σίγουρα θα χαρίσει σε όλους σας στιγμές γέλιου.

5. Έκθεση ζωγραφικής #homeedition

Ήρθε η ώρα να κορνιζάρεις όλα εκείνα τα έργα του παιδιού σου που θαυμάζεις και νιώθεις περήφανος. Καθίστε μαζί και δείτε ποια θα θέλατε να κορνιζάρετε και σε ποιο σημείο του σπιτιού θα τα εκθέσετε. Ενώ τα επιλέγετε ζήτα του να σου διηγηθεί και την ιστορία πίσω από το κάθε έργο του.

Καλή διασκέδαση!

Share: