5 υγιεινά snacks για το σχολείο

5 υγιεινά snacks για το σχολείο

 

5 υγιεινά snacks για το σχολείο

 

Back to school και ξεκίνησε πάλι το άγχος για το φαγητό που θα πρέπει να ετοιμάσουμε για το σχολείο; Η ομάδα του The Dad Zone συγκέντρωσε 5 εύκολες και νόστιμες, μα πάνω από όλα healthy συνταγές για τα σχολικά snack.

 

 

1. Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Είναι και δικό σου αγαπημένο snack, ακόμα και τώρα. Πεντανόστιμο και εύκολο να το βρεις, αλλά και να το φτιάξεις, είναι ιδανικό για το σχολείο. Προτίμησε το πολύσπορο, αν θέλεις να είναι πιο υγιεινό.

 

2. Πιτσάκια με τορτίγιες

Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής που δεν χάνει τη γεύση της. Για τις τορτίγιες θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι αλεύρι, περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό (όσο για να μην κολλάει η ζύμη), λίγο αλάτι, λίγο λάδι. Χωρίζεις τη ζύμη σε 4-5 μπαλάκια, τα αφήνεις για δέκα λεπτά, ανοίγεις τη ζύμη με πλάστη και ψήνεις σε τηγάνι περίπου για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Με ένα πινέλο άπλωσε λίγο λάδι, για να μην “πιει” τη σάλτσα, προσθέτεις τριμμένο τυρί και το βάζεις στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 10’ στους 180 βαθμούς. Μπορείς να κάνεις παραπάνω και να τα διατηρήσεις στην κατάψυξη προς μελλοντική χρήση.

 

3. Παστέλι με αποξηραμένα φρούτα

Σε λίγη ώρα μπορείς να έχεις νόστιμο παστέλι με τα φρούτα που θέλεις. Θα χρειαστείς:

200 γρ. μέλι, 200 γρ. σουσάμι, 1/2 φλυτζάνι βρώμη και 60 γρ. ταχίνι. Καβουρδίζεις λίγο το σουσάμι με 1/2 κουταλάκι λάδι καρύδας, βράζεις το μέλι με το ταχίνι και μόλις γίνουν ένα και κρυώσουν ελαφρώς, προσθέτεις το σουσάμι και την βρώμη. Το στρώνεις σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα (που θα την έχεις λαδώσει λίγο). Από πάνω βάζεις τα αποξηραμένα φρούτα που επιθυμείς.

 

4. Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι

Το αγαπημένο κέικ που έκανε η δική σου μαμά, ήρθε η ώρα να το κάνεις πιο υγιεινό.

Τα υλικά: 300 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο

4 αυγά

1/2 δόση βανίλιας με εκχύλισμα λεμονιού

ξύσμα από ένα λεμόνι

Ψήνεις στους 180ο για περίπου 1 ώρα.

 

5. Ψωμάκι ολικής με αυγό, τυρί και αβοκάντο
Θα μου πεις τώρα, πως να πείσεις ένα οχτάχρονο να φάει αβοκάντο, με αυτή όμως την συνταγή δεν θα δυσκολευτείς καθόλου, αφού είναι πεντανόστιμο. Θα χρειαστείς: Ψωμί του τοστ ολικής, τυρί light (αλοιφή) και αβοκάντο. Πάνω στο αβοκάντο ρίξε λίγες σταγόνες λεμονιού για να πάρει περισσότερη γεύση, ενώ φέτες από βρασμένο αυγό θα το απογειώσουν.

 

Τα snack δεν είναι πλέον ανθυγιεινά και αποτελούν ευκαιρία για θρεπτικά και γρήγορα γεύματα, κατάλληλα και για εσάς. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς γκρίνιες, μπορείς να τα ετοιμάσεις μαζί με τα παιδιά, βάζοντας την -υγιεινή- φαντασία σας να μεγαλουργήσει! 

 

 

 

Share: