Tips για καθιστική εργασία χωρίς πόνους

Tips για καθιστική εργασία χωρίς πόνους

Μικρά tips για καθιστική εργασία χωρίς πόνους

Καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται για πόνους στη μέση, τον αυχένα και τα άκρα. Η καθιστική εργασία και οι ατελείωτες ώρες που χαζεύουμε στο κινητό μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα μας, που μπορεί να μας ταλαιπωρεί και μακροπρόθεσμα. Ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που δουλεύουν από το σπίτι, όντας για πολλές ώρες καθιστοί μπροστά από ένα λαπτοπ. Ακολούθησε καθημερινά τα παρακάτω και κάνε την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη και ξεκούραστη.

Τακτικά διαλείμματα
Μη ξεχνάς να σηκώνεσαι συχνά από τη θέση σου και να κάνεις βόλτα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο κυκλοφορεί αίμα σε αρτηρίες και φλέβες και ενεργοποιείται πάλι ο οργανισμός.

Τεντώσου
Έρευνες έχουν δείξει πως ασκήσεις τεντώματος έχουν μειώσει το πόνο μέχρι και 72%, δίνοντας παράλληλα μεγάλη ανακούφιση.

Μικρές ασκήσεις
Χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείς καν από τη θέση σου, μπορείς να ξεπιάσεις μέση, άκρα και αυχένα και να συνεχίσεις τη δουλειά σου:

1. Τέντωσε τους αγκώνες σου φέρνοντάς τους πίσω από το κεφάλι σου.

2. Τέντωσε τα πόδια σου

3. Γύρισε το κορμό σου δεξιά και αριστερά

4. Κάνε μικρές περιστροφές το κεφάλι σου για να βοηθήσεις τον αυχένα σου

Δείτε μερικές ορθοπεδικές συμβουλές για σωστή στάση του σώματος.

Πιες πολύ νερό
Το νερό βοηθά να μαλακώσουν οι μύες, γι’ αυτό να έχεις πάντα δίπλα σου ένα μπουκαλάκι με νερό.

Μασάζ
Κάνε απαλές μαλάξεις στα σημεία που νιώθεις πιασμένος και μια στο τόσο προσπάθησε να πηγαίνεις σε επαγγελματία αν έχεις σοβαρό πρόβλημα, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πιο σοβαρό.

Ξεκίνα την άσκηση
Μην το αναβάλλεις άλλο-τώρα πια δεν υπάρχει διακαιολογία για έλλειψη χρόνου! Δεν χρειάζεται να χτυπιέσαι καθημερινά, αλλά να κάνεις ασκήσεις που θα δυναμώσουν το κορμό σου και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Έρευνες έχουν δείξει επίσης, πως κάνοντας μικρές ασκήσεις μειώνεις το στρες και έχεις περισσότερη όρεξη για δουλειά. Οπότε μη δίνεις σημασία στα γελάκια των συναδέλφων/συγκατοίκων σου και προσπάθησε να μυήσεις και αυτούς στο δικό σου διάλειμμα.

(https://www.youtube.com/watch?v=cyB6I7Ju96Y&feature=emb_title)

 

Share: