Όταν δεν σου αρέσει η δουλειά σου

Όταν δεν σου αρέσει η δουλειά σου

                                                  Όταν δεν σου αρέσει η δουλειά σου

 

Σε έναν κόσμο ιδεατό, θα είχαμε όλοι την δουλειά που ονειρευόμαστε. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες να μη σου αρέσει η δουλειά που κάνεις σε διάφορες στιγμές της ζωής σου είναι τεράστιες. Είτε ως φοιτητής που δουλεύεις για να πληρώσεις τους λογαριασμούς και να ξαλαφρώσεις κάπως τους γονείς σου, είτε 10 χρόνια μετά στο ίδιο γραφείο, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή η δουλειά δεν κάνει για σένα. Στο δρόμο, λοιπόν, προς την αγαπημένη σου δουλειά και όσο προσπαθείς να φτάσεις εκεί που θέλεις, μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις την καθημερινότητά σου στοιχειωδώς καλύτερη.

Κατ’αρχάς, προσπάθησε να αλλάξεις την οπτική σου. Σίγουρα δεν είναι όλα μαύρα γύρω σου και σίγουρα θα υπάρχει κάτι μικρό που να σου αρέσει σε αυτό που κάνεις τώρα. Ένας συνάδελφος που να ταιριάζετε, μια καθημερινή συνήθεια που μπορείς να εκμεταλευτείς και να κάνεις συχνότερα, κάτι θα υπάρχει που να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Βρες το και επένδυσε χρόνο σε αυτό.

Επιπλέον, μάθε και αυτό: Οι ανώτεροί σου δεν θέλουν να είσαι δυστυχισμένος στη δουλειά. Όσο κι αν σου ακούγεται παράξενο, μπορεί το αφεντικό να σε ταλαιπωρεί συστηματικά, αλλά σε θέλει ευχαριστημένο και -άρα- αποδοτικό. Μίλα μαζί τους και πες τους -όσο πιο πολιτισμένα γίνεται-, τι είναι αυτό που σε ενοχλεί (ωράριο, συμπεριφορά, μισθός). Διαπραγματεύσου αλλαγές και μπορεί να εκπλαγείς.

Κάτι ακόμα που μπορεί να σου δώσει κίνητρο, είναι να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος. Βάλε μικρούς στόχους για καθετί που εκτελείς καθημερινά. Προσπάθησε να μάθεις νέα skills και να δίνεις κάθε φορά το μέγιστο του εαυτού σου. Μπορεί να μην είναι αυτό που ονειρεύεσαι, αλλά θα σου μάθει κάτι καινούργιο. Και ό,τι μαθαίνεις, είναι καλό!

Τέλος, προσπάθησε κάθε μέρα να κάνεις ένα μικρό βήμα προς τη δουλειά των ονείρων σου. Εάν είσαι δυστυχισμένος εκεί που είσαι τώρα, σκέψου τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις και αν σου λείπει κάτι. Μήπως πρέπει να ξανακάτσεις στα θρανία για να εξελιχθείς; Μήπως πρέπει να βρεις κάποιο online course που να σε φέρει πιο κοντά στη dream job; Διάβασε, ψάξε, ενημερώσου και επένδυσε τον χρόνο σου στο στόχο.

Σε κάθε περίπτωση, μην τα παρατήσεις ποτέ. Ο δρόμος είναι μεγάλος, άνοιξέ τον όπως εσύ θέλεις. Προλαβαίνεις!

 

Share: