Όταν τα παιδιά κοιμούνται: Ευκαιρία για δύο

Όταν τα παιδιά κοιμούνται: Ευκαιρία για δύο

Όταν τα παιδιά κοιμούνται: Ευκαιρία για δύο

Αγαπώ τον ύπνο, είμαι από εκείνους που κάθονται 3’ στο καναπέ να δούνε ταινία και αποκοιμιούνται. Όχι γιατί νυστάζω ή το επιλέγω, έρχεται γλυκά και με παρασέρνει. Φαντάσου τώρα πόσο πολύ κοιμάμαι όταν τα δύο από τα τρία παιδιά μου κλαίνε και το τρίτο αποφασίζει ότι δεν είναι ακόμα ώρα για ύπνο και πρέπει να παίξουμε star wars (μεγάλοι φαν). Σερνόμαστε με την γυναίκα μου να τα κοιμίσουμε ξανά για να μπορέσουμε κι εμείς να απολαύσουμε λίγες ώρες ύπνου πριν η τρέλα ξυπνήσει πάλι.

Δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να περάσουμε ένα ήσυχο και ξεκούραστο βράδυ με την γυναίκα μου, χωρίς τσιρίδες και κλάματα, μόνο εγώ και αυτή, στο καναπέ να χαζεύουμε βλακείες στην τηλεόραση. Κάποιος μου είπε πως αυτό θα συμβεί όταν ο μεγάλος πάει φαντάρος;! –μίνι εγκεφαλικό!

Το να κοιμηθούν τα παιδιά την ώρα που πρέπει για να μπορέσουμε κι εμείς να έχουμε μερικές στιγμές, είναι πλέον είδος πολυτέλειας. Για να είμαι ειλικρινής, τις φορές που καταφέραμε να τηρήσουμε το πρόγραμμα ύπνου, προλάβαμε να καθίσουμε 10’ -ρεκόρ, μπροστά από την τηλεόραση πριν αποκοιμηθούμε. Δεν είναι πως δεν θέλουμε ή δεν αποζητούμε τη συντροφικότητα, αλλά νομίζω πλέον αυτό που μας λείπει περισσότερο είναι ο ύπνος και τίποτα παραπάνω.

Καθώς όμως αρχίσαμε να χάνουμε λίγο την επαφή μεταξύ μας, αποφασίσαμε να το δουλέψουμε. Κλείναμε ραντεβού εκτός σπιτιού, για να μπορέσουμε να τα πούμε χωρίς να κοιμηθούμε στο πεντάλεπτο, ορίζαμε μέρες για τις πιο προσωπικές μας στιγμές και βλέπαμε πως δεν λειτουργεί. Όσο και να το θέλαμε, στα ραντεβού θα μιλούσαμε μόνο για τα παιδιά, θα φεύγαμε νωρίς για να πάμε στα παιδιά και οι μέρες που ορίζαμε πολύ απλά δεν λειτουργούσαν. Όλο αυτό είχε αρχίσει να γίνεται πολύ πιεστικό και αντί να ερχόμαστε πιο κοντά, απομακρυνόμασταν και υπήρχε εκνευρισμός.

Μετά από πολλές συζητήσεις και αφού καταλάβαμε πως και οι δυο ζητάμε το ίδιο πράγμα και δεν θέλουμε να τα παρατήσουμε, αποφασίσαμε πως αυτό είναι. Όταν έχεις παιδιά δεν μπορείς να ορίσεις ραντεβού, δεν μπορείς να λειτουργήσεις αυθόρμητα, να σκεφτείς μόνο το δικό σου καλό και θέλω. Σκέφτεσαι για άλλους τέσσερις, πέντε και πάει λέγοντας. Νιώθεις ικανοποίηση όταν θα αλλάξεις σωστά την πάνα, θα τα κάνεις μπάνιο και θα αποζητήσουν την αγκαλιά σου. Όσο απλά και καθημερινά και αν ακούγονται, πλέον η καθημερινότητά μας περιβάλλεται από αυτά και νιώθω τρομερή ικανοποίηση –εκτός από τις μέρες που με φαντάζομαι σε διακοπές με ένα μοχίτο στο χέρι, μόνος.

Εφόσον αποδεχθείς πως αυτό είναι για το επόμενο διάστημα, θα διαπιστώσεις πως ξαφνικά όλα έχουν αρχίσει και κυλάνε πιο ομαλά. Μην διστάσεις να μοιραστείς με την σύντροφό σου τι είναι αυτό που σε κουράζει, τι σου έχει λείψει και τι θα ήθελες. Το πιο πιθανό είναι να ζητάτε το ίδιο και να ντρέπεστε να το μοιραστείτε για να μην φέρετε σε δύσκολη θέση ο ένας τον άλλο. ΛΑΘΟΣ! Αντιμετώπισε την ανησυχίες σου και μίλα. Η λύση για να κοιμηθείς, να πας βόλτα, να απολαύσεις τηλεόραση και να κάνεις σεξ, θα βρεθεί.

Όσο και αν θες να αποφύγεις τη ρουτίνα, αυτή θα σε βρει. Και δεν είναι κακό να την αποδεχτείς και να την αγκαλιάσεις. Τα θετικά και όμορφα αυτής της περιόδου θα τα νοσταλγήσεις όταν τελικά θα έχεις το χρόνο για όσα ήθελες να κάνεις, έτσι λένε οι πιο σοφοί.

Share: