Παιδί στην παραλία: Ιδέες για δραστηριότητες

Παιδί στην παραλία: Ιδέες για δραστηριότητες

Ετοιμάζεσαι για τις διακοπές, έχεις πάρει το αγαπημένο σου βιβλίο και το tablet και ξέρεις τι θα κάνεις για να απολαύσεις τις στιγμές σου στην παραλία. Για τα παιδιά σου όμως προνόησες; Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να απολαύσουν και αυτά την παραλία, χωρίς να βαρεθούν και να γκρινιάξουν;

Σου έχουμε 5 ιδέες που θα ενθουσιάσουν μαζί με αυτά κι εσένα!

1. Water sports
Τι καλύτερο και πιο ευχάριστο από τα παιχνίδια στη θάλασσα. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει και ζείτε στιγμές με πολύ γέλιο. Μόνο προσοχή ποια επιχείρηση θα επιλέξετε. Πριν την επιλογή κάνε μια μικρή έρευνα στα social media και διάβασε τις κριτικές, έλεγξε όσο μπορείς τον εξοπλισμό τους, ζήτα τις σχετικές επίσημες πιστοποιήσεις και μη βιαστείς να επιλέξεις. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια μας στη θάλασσα.

2. Πυργάκια στην άμμο
Όσο παρωχημένο και να φαίνεται, είναι από τις πιο ευχάριστες ασχολίες στην παραλία. Μην ξεκινήσετε με κάτι απλό, think big, go big! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και μην φτιάξετε απλά έναν πύργο, γυρίζοντας ανάποδα το κουβαδάκι.

3. Αθλήματα
Αν είστε φαν των αθλημάτων, τότε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στην άμμο ή ρακέτες είναι ιδανική λύση. Οργάνωσε έναν αγώνα ή και survivor με άλλα παιδάκια της παραλίες και ανέλαβε το ρόλο του διαιτητή.

4. Εξερευνήστε την παραλία
Πάρτε μαζί σας αντηλιακό και καπέλο και ξεκινήστε τις βόλτες. Σκαρφαλώστε τα βραχάκια, μαζέψτε πέτρες και απολαύστε τη θέα από ψηλά. Βγείτε φωτογραφίες και δείτε τη δύση του ηλίου.

5. Εξερευνήστε το βυθό
Προμηθευτείτε μάσκες, φυσοκάλαμα, βατραχοπέδιλα και απολαύστε τη μαγεία του βυθού. Αφού δείξεις στους μικρούς εξερευνητές πώς πρέπει να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό, βουτήξτε και ανακαλύψτε τι συμβαίνει κάτω από το νερό. Πέρα από μια ευχάριστη εμεπιρία είναι και εκπαιδευτική, αφού οι ερωτήσεις μετά θα είναι αμέτρητες.

6.Ψαρέψτε

Πάμε στοίχημα ότι θα μαζευτούν όλα τα παιδάκια της παραλίας γύρω σας! Δεν χρειάζεται επαγγελματικός εξοπλισμός. Μία απλή πετονιά και μικρά δολώματα ή σκουλικάκια που θα βρείτε στην αμμουδιά είναι τα μόνα απαραίτητα. Καλή ψαριά!

Όλα τα παραπάνω είναι δραστηριότητες που δίνουν στα παιδιά αξέχαστες εμπειρίες τις οποίες μοιράζεστε μαζί. Άσε το βιβλίο ή το tablet σου για την πόλη.

Καλές βουτιές!

Share: