Παραλία: Οδηγός επιβίωσης

Παραλία: Οδηγός επιβίωσης

Πώς να επιζήσεις στη παραλία

 

Περιμένεις το καλοκαίρι σαν τρελός, να χαλαρώσεις και να ξεχυθείς στις παραλίες με την οικογένεια, αλλά όπως σε χτυπά η ζέστη στο κεφάλι, έτσι σε χτυπούν και οι αναμνήσεις από προηγούμενα καλοκαίρια που έτρεχες πίσω από τα μικρά, που φορτωνόσουν με όλη την περιουσία από παιχνίδια και διάφορα άλλα που νόμιζες πως είχατε ανάγκη ενώ είστε στην παραλία και αρχίζει να δυσανασχετείς που θα το ζήσεις και πάλι.

 

Φέτος όμως αυτό αλλάζει. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips θα είσαι ήρεμος να νιώσεις το “summer breeze” που τόσο επιθυμείς, να πιεις το καφεδάκι σου δίπλα στο κύμα ή να απολαύσεις το βιβλίο που παίδευες όλο το χειμώνα.

 

1. Παιδικό πάρκο

Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου παιδικό πάρκο από σεντόνι με λάστιχο. Τέντωσε το σεντόνι και σε κάθε γωνία του βάλε μια τσάντα για να παραμείνει τεντωμένο. Ρίξε μέσα όλα τα παιχνίδια και μην ανησυχείς άλλο για την άμμο.

 

2. Τσάντα - ψυγειάκι

Αντί για το κλασικό ψυγειάκι ξεκίνα να χρησιμοποιείς την τσάντα, που είναι πιο εύκολη στη μεταφορά, πιο μαλακή και μπορείς να χωρέσεις περισσότερα πράγματα μέσα.

 

3. Ομπρέλα - τέντα

Καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια και δεν χρειάζεται να τη γυρνάς ανάλογα με το που βρίσκεται ο ήλιος.

 

4. Αντιηλιακό

Σοφό να βάζεις αντηλιακό πριν αφήσετε το σπίτι, αφού με το που φτάσετε παραλία τα μικρά θα τρέξουν να μπουν στο νερό. Και πάντα καπέλο.

 

5. Τσάντα δίχτυ για τα κουβαδάκια

Την γεμίζεις πιο εύκολα και δεν βρωμίζει με την άμμο.

 

6. Ενυδάτωση

Είναι πολύ σημαντική η ενυδάτωση των παιδιών στη παραλία. Η ώρα περνάει χωρίς να το καταλαβαίνουν και βρίσκονται συνέχεια εκτεθειμένα στον ήλιο. Εκτός από νερό, φρόντισε να έχεις μαζί σου χυμό, φρούτα και γιατί όχι και παγάκια από χυμό φρούτων. Φρόντισε να έχεις μαζί και επιπλέον σνακ γιατί με τόσο παιχνίδι, σίγουρα θα πεινάσουν παραπάνω.

7. Kit φαρμάκων

Ω ναι, εκείνη η ρημάδα η μέλισσα θα έρθει και θα τσιμπήσει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδί, την ώρα ακριβώς που ΔΕΝ θέλεις. Να είσαι έτοιμος έχοντας πάντα αμμωνία ή ανακουφιστική αλοιφή για παντός είδους τσιμπήματα.

8. Ελαφριά σνακ

Κορόϊδευες την γιαγιά με τα τάπερ, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να την πάρεις σοβαρά; Τα παιδιά πεινάνε ΔΙΑΡΚΩΣ και -ως γνωστόν- η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Έχε μαζί σου μπόλικα φρούτα, μπάρες ενέργειας, υγιεινά μπισκότα και άλλα εύκολα μικρά σνακ για να είσαι σε ετοιμότητα!

 

Είναι δεδομένο πως η εκδρομή στη θάλασσα με τα παιδιά, κάθε φορά κρύβει και μια νέα περιπέτεια. Δεν θα είναι ποτέ «παιχνιδάκι», τουλάχιστον όσο είναι πολύ μικρά, αλλά οι στιγμές που δημιουργείτε θα σας μείνουν αξέχαστες και κάθε χειμώνα θα τις αναπολείτε.

 

 

 

Share: