Σκύλος και παραλία: tips για σωστή οργάνωση

Σκύλος και παραλία: tips για σωστή οργάνωση

Σκύλος και παραλία

Χαρακτηριστική εικόνα καλοκαιριού η διαφήμιση γνωστής εταιρίας αντηλιακών που απεικονίζει ένα κοριτσάκι σε μια παραλία και ένα σκυλάκι να την δαγκώνει από πίσω. Το βλέπεις και λες πόσο χαριτωμένο είναι. Δεν είναι όμως πάντα έτσι και πολλοί αντιμετωπίζουν με φόβο και απέχθεια την παρουσία ενός σκύλου στη παραλία, όσο και αν ο σκύλος δεν θα «λέρωνε» ποτέ στη θάλασσα.

Με τον σκύλο μου είμαστε φιλαράκια από τότε που ήμουν φοιτητής, πάνε τώρα δέκα χρόνια. Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και οι ιστορίες είναι αμέτρητες. Το κυνηγητό στην παραλία, ενώ έχει κλέψει το μπαλάκι από ένα ζευγάρι που παίζει ρακέτες είναι κλασικό εικονογραφημένο πλέον, όπως επίσης και οι καυγάδες με λουόμενους να απαιτούν να τον απομακρύνω από το νερό γιατί είναι πηγή μολύνσεων. Για αυτό επιλέγω πλέον παραλίες με πολύ λίγο κόσμο, προς αποφυγή καυγάδων.

Η έξοδος στη θάλασσα με το σκύλο σου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια βόλτα στη θάλασσα με το παιδί σου. Ετοιμάζεις το φαγητό και το νερό του, τα παιχνίδια του, τις σακουλίτσες του, τα μαντηλάκια του και ό, τι άλλο αγαπάει ο σκύλος σου, για να καταλήξει να γίνει χάλια και να προσπαθείς να βγάλεις και το τελευταίο κόκκο άμμου από το τρίχωμά του πριν ανέβει στο κρεβάτι.

Για να μπορέσεις να κάνεις όσο πιο εύκολη γίνεται την περιπέτειά σας στη θάλασσα, ακολούθησε τα παρακάτω tips:

1. Λουρί
Να έχεις μαζί σου πάντα το λουρί του σκύλου. Χαίρεσαι πολύ όταν βλέπεις το σκυλάκι σου να τρέχει ελεύθερο στην παραλία, υπάρχει όμως περίπτωση κάποιος από τους λουόμενους να ενοχληθεί και να γίνει παρεξήγηση. Επομένως, φρόντισε να μην προκαλέσετε.

2. Τσάντα με τα απαραίτητα
Φαγητό, νερό, παιχνίδια και βιβλιάριο που να αναγράφει όλα τα τελευταία εμβόλια, αλλά και κουτί πρώτων βοηθειών, σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό σας, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

3. Σκιά και νερό
Φρόντισε ο σκύλος σου να μην είναι εκτεθειμένος για πολύ στον ήλιο και να έχει πάντα διαθέσιμο δροσερό νερό για να αποφύγετε την θερμοπληξία.

4. Μπάνιο
Γυρνώντας από την παραλία ετοίμασέ τον για ένα πολύ καλό μπάνιο! Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσεις από πάνω του το αλάτι και την άμμο για να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Όπως ακριβώς κάνεις και για τον εαυτό σου μετά από μια μέρα στη θάλασσα.

Οι σκύλοι μας θα μας ακολουθήσουν παντού, ας φροντίσουμε για τις πιο ευχάριστες περιπέτειές τους!

Share: