"Το Θαύμα στο Κελί 7": Η συγκλονιστική ταινία του Netflix

"Το Θαύμα στο Κελί 7": Η ταινία που κάνει τα δάκρυα να κυλούν

Μία συγκλονιστική ταινία του Netflix κάνει όλους τους γονείς -και όχι μόνο- να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Με ιδιαίτερα κοινωνική ευαισθησία, η ταινία καταφέρνει να αιχμαλωτήσει την προσοχή από την πρώτη μέχρι την τελευταία της σκηνή, με πολλές ανατροπες και ένα εξαιρετικό τέλος.

Η ιστορία

Πρόκειται για μία ιστορία που εκτιλίσσεται στην Τουρκία του 1983, όταν ήταν δικτάτορας ο Κενάν Εβρέν. Πρωταγωνιστής είναι ο Μέμο, ένας άντρας με νοητική υστέρηση, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του μεγαλώνει την μικρή του κόρη, Όβα. Στην πραγματικότητα, μπαμπάς και κόρη έχουν την ίδια ηλικία. Ο Μέμο κατηγορείται ότι διέπραξε τη δηλοφονία ενός μικρού κοριτσιού, κόρης ενός υψηλού αξιωματούχου του τουρκικού στρατού και καταδικάζεται σε θανατική ποινή.

Ένα δράμα που φέρνει την ελπίδα

Μέσα στο κελί 7 οι συγκρατούμενοι του Μέμο του συμπεριφέρονται με απέχθεια και μίσος. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός, η αθώα του ψυχή τους πείθει ότι έχουν κάνει λάθος. Όταν, μάλιστα, καταφέρνουν να φέρουν κρυφά την κόρη του στο κελί, δεν υπάρχει τίποτα που να μην δείχνει την αθωότητα του Μέμο. Πώς θα καταφέρουν όμως να το αποδείξουν στην σκληρή στρατιωτική τάξη; Οι ανατροπές είναι τεράστιες. Μαζί και τα συναισθήματα.

Μία ταινία γεμάτη διδάγματα

Από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο καταλαβαίνεις ότι έκανες πολύ καλά που άρχισες την ταινία. Τα συναισθήματα είναι πολλά και αποδίδονται με τον καλύτερο τρόπο. Τα διδάγματα για την αγάπη, την υπεροχή και μοναδικότητα της πατρικής σχέσης, γίνονται εύκολα κατανοητά από την αρχή ως το τέλος. Η πίστη ότι η αγάπη κινεί βουνά είναι το σημαντικότερο μήνυμα αυτής της ταινίας. Δείτε την και θα μας θυμηθείτε!

Share: