7 τροφές για να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα

7 τροφές για να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα

 

7 τροφές για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

 

Αποφάσισες μετά τις διακοπές να «χτίσεις» σώμα; Το κλισέ «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το τί τρως. Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις τροφές που θα σε βοηθήσουν στην αύξηση της μυικής σου μάζας και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις εντάξεις στη διατροφή σου.

 

Η αύξηση της μυϊκής μάζας δεν είναι κάτι που γίνεται σε μια μέρα ή μια βδομάδα. Θέλει σταθερότητα και συνδυασμό με άσκηση για να έχεις τα σωστά αποτελέσματα. Χρειάζεται μια ποικιλία πρωτεϊνών, λαχανικών, φρούτων, υδατανθράκων και καλών λιπαρών. Η κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθά στη δημιουργία και διατήρηση των μυών και την καύση σωματικού λίπους, αφού διεγείρει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, αλλά και της γλυκαγόνης που αυξάνει το αίσθημα κορεσμού.

 

1. Αβγά

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά, καλύπτοντας τις ανάγκες του σώματος. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν τις λειτουργίες του οργανισμού σου όπως βιταμίνη A, B12, B2 και B5.

 

2. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι μια από τις καλύτερες πηγές της άλφα-τοκοφερόλης και της Βιταμίνης Ε, ισχυρού αντιοξειδωτικού που βοηθά στην  πρόληψη των ελεύθερων ριζών μετά από σκληρή προπόνηση.

 

3. Ελαιόλαδο

Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο εμποδίζουν την αποδόμηση των μυών, μειώνοντας τα επίπεδα της κυτταρικής αποδόμησης και την απώλεια μυικής μάζας.

 

4. Βόειο κρέας

Πλούσια πηγή σε σίδηρο και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά για την οικοδόμηση μεγάλων και δυνατών μυών, αλλά και αποθήκη σεληνίου.

 

5. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένας ιδανικός συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων για την ανάκτηση και ανάπτυξη μυών.

 

6. Νερό

Μείωση κατανάλωσης νερού ακόμα και 1% είναι ικανή να επηρεάσει την απόδοσή σου στην άσκηση και να επηρεάσει αρνητικά την διατροφή σου.

 

7. Γλυκοπατάτα

Μία μέτρια γλυκοπατάτα 100 θερμίδων είναι αρκετή για να καλύψει το 250% της ΣΗΠ β-καροτένιου, πρόδρομης ένωσης της βιταμίνης Α. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο και χαλκό. Τα δύο τελευταία είναι ιχνοστοιχεία στα οποία πολλοί δρομείς παρουσιάζουν έλλειψη και μπορεί να επηρεάσουν την αθλητική τους απόδοση, καθώς ρυθμίζουν τη μυϊκή λειτουργία.

Περιόρισε τα γλυκά που μπορεί να βλάψουν την προσπάθειά σου. Με υπομονή και επιμονή, θα το πετύχεις!

 

Share: