Γιατί να κάνω βάρη; 6 λόγοι που θα σε πείσουν!

Γιατί να κάνω βάρη; 6 λόγοι που θα σε πείσουν!

Πέρα από την απώλεια βάρους, ένας άντρας μπορεί να αρχίσει να γυμνάζεται για να διατηρήσει τη φόρμα του.

Όταν επισκέπτεσαι το γυμναστήριο, έχεις ένα βασικό στόχο: να αποκτήσεις ένα γερό, καλοσχηματισμένο σώμα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μία σωστή διατροφή, αλλά και ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα με βάρη.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και λιγότερο από 1 ώρα προπόνησης με αλτήρες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών παθήσεων κατά 40-70%! Τα οφέλη της προπόνησης με βάρη είναι πολλαπλά για τον οργανισμό:

  1. Η πλειοψηφία των επαγγελματιών φυσικής αγωγής συμφωνούν στο εξής: Η προπόνηση με βάρη είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος για στοχευμένη και σωστή απώλεια λίπους! Σίγουρα δεν είναι η μόνη λύση, αλλά εάν γίνει σωστά, μπορείς να δεις σύντομα τη διαφορά στο σώμα σου!
  2. Επιταχύνει τον μεταβολισμό: Η έντονη προπόνηση με βάρη οδηγεί σε αύξηση της μυϊκής μάζας, με αποτέλεσμα να αυξάνει τις καύσεις και να οδηγεί σε γρηγορότερη καύση θερμίδων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά μετά το τέλος αυτής.
  3. Αυξάνει την δύναμη και βελτιώνει τη στάση του σώματος, με αποτέλεσμα να αποκτάται καλύτερη ισορροπία.
  4. Αυξάνει σημαντικά την οστική μάζα: καθώς τα χρόνια περνούν, τα οστά χάνουν πολλά από τα βασικά συστατικά τους και έτσι προκαλείται πόνος των αρθρώσεων, καθώς και οστεοπόρωση. Η γυμναστική με αλτήρες μπορεί σταδιακά να επιφέρει πυκνότερη μάζα στα οστά, θωρακίζοντάς τα από τη φθορά.
  5. Προκαλεί αίσθημα ευεξίας και...ευτυχίας! Μία απλή προπόνηση αρκεί για να σε πείσει. Εντάξει, σίγουρα το αίσθημα του πόνου σε όλο το σώμα την επόμενη ημέρα (και όχι μόνο) δεν είναι ό,τι καλύτερο, ωστόσο αν ξεκινήσεις γυμναστική με βάρη θα παρατηρήσεις και αλλαγή της διάθεσής σου προς το καλύτερο! Υπεύθυνες για αυτό είναι οι ενδορφίνες, κάποιες «μαγικές» χημικές ουσίες που προκαλούν αίσθημα ευφορίας και -μάντεψε-: παράγονται μετά τη γυμναστική με βάρη!
  6. Στο τέλος αφήσαμε το καλύτερο: Η εικόνα στον καθρέφτη! Ένα υγιές και καλοσχηματισμένο σώμα είναι χωρίς αμφιβολία ακαταμάχητο. δε χρειάζεται να το παρακάνεις και να γίνεις τύπου body building (εκτός και αν το θέλεις, δε θα σε σταματήσουμε!!!). Όμως μία σταθερή και συστηματική προπόνηση με αντιστάσεις θα σε ανταμείψει, δίνοντάς σου μία γράμμωση που θα ζήλευε και ο Pitt. Ναι, ο Brad. Και αυτός τα ίδια κάνει!

Ξεκίνα λοιπόν το συντομότερο! Πάντα με προσοχή και χωρίς υπερβολές για να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καθοδήγηση από εξειδικευμένο επαγγελματία φυσικής αγωγής. 

Καλή αρχή!

 

Share: