Μπαμπάς που ταξιδεύει συχνά: Survival kit

Μπαμπάς που ταξιδεύει συχνά: Survival kit

                                        Μπαμπάς που ταξιδεύει συχνά: Survival kit

 

Όλη η ζωή σου, μια βαλίτσα. Το ξέρω, δεν είναι εύκολο. Ειδικά εάν αφήνεις πίσω σου γυναίκα και παιδιά. Η σύντροφός σου μπορεί καμιά φορά να διαμαρτύρεται γιατί κουράζεται. Τα παιδιά γκρινιάζουν ότι τους λείπεις. Αλλά κι εσύ που έχεις συνέχεια το μυαλό σου πίσω, ψάχνεις διαρκώς τρόπους να επικοινωνήσεις ανάμεσα στις πτήσεις, την οδήγηση, τα ραντεβού, τα τηλεφωνήματα.

Με λίγη καλή θέληση, όλα γίνονται. Να, πως:

  1. Ορίστε σταθερή ώρα επικοινωνίας: και ποτέ μην την αναβάλετε! Την ώρα που τα παιδιά τρώνε πρωινό ή την ώρα που ετοιμάζονται για ύπνο, παράτησέ τα όλα για 5’ λεπτά και αφοσιωθείτε μόνο σε αυτά. Είναι σημαντικό για όλους και σύντομα θα περιμένετε να έρθει η ώρα για το οικογενειακό σας…ραντεβού.
  2. Κάντε βιντεο-κλήση: Η τεχνολογία πλέον το έχει κάνει πανεύκολο. Skype, facetime, messenger video, είναι μόνο μερικοί τρόποι να δείτε την οικογένειά σας. Μπορεί όταν κλείσετε να σου λείπουν ακόμα περισσότερο, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπεστε συστηματικά. Ειδικά τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται και το βλέπουν σαν παιχνίδι, ενώ σε νιώθουν ακόμα πιο κοντά.
  3. Εξοπλίσου με φωτογραφίες και λοιπά αντικείμενα: ναι, οκ, μοιάζει αστείο, αλλά σώζει από family tantrums! Μια φωτογραφία, ένα αγαπημένο σας βιβλίο ή κάποια ταινία που αγαπάτε είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεπεράσεις το αίσθημα…οικογενειακή έλλειψης!
  4. Μην ξεχνάς τη σύντροφό σου: στείλε ένα μήνυμα μέσα στη μέρα, όταν δεν το περιμένει. Πες της ότι σου λείπει, ρώτησέ την εάν είναι όλα καλά, πες της τα νέα σου, κάτι που σε θύμωσε ή σε έκανε να γελάσεις. Θα δεις ότι θα είσαι κι εσύ ακόμα πιο ήρεμος.

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και σίγουρα…θέληση. Ακόμα και τις μέρες που είσαι μακριά μπορείς να είσαι παρών με τον δικό σου, μοναδικό τρόπο!

 

Share: